Voedingsconsulentie

Gewichtsconsulent bij Overgewicht

Wanneer u op zoek bent naar  steun en hulp  bij het afvallen dan bent u bij Sportcenter Hapert aan het goede adres. Ik,  Ineke Bullens, kan u daarbij helpen als gediplomeerd voedingsconsulente.

Overgewicht kan namelijk voor iemand een grote belemmering zijn in het dagelijks leven waardoor iemand zich niet prettig voelt. Tevens kan overgewicht gezondheidsklachten met zich meebrengen zoals diabetes II, hart en vaatziekten, gewrichtsklachten en een hoge bloeddruk veroorzaken. Er zijn steeds meer mensen waaronder ook kinderen die te veel wegen wat een gezonde manier van leven in de weg kan staan.

Het aangaan van de strijd tegen overgewicht is vaak erg moeilijk voor mensen, mede omdat het probleem vaak al jaren speelt en mensen geen oplossing meer zien. Veel mensen met overgewicht starten meerdere keren met een dieet en proberen zo van hun overgewicht af te komen. Voor veel mensen is dit een zware opgave, die zonder steun van familie, vrienden of een partner moeilijk te voltooien is.

Belangrijk is dat je tijdens het afvallen goed begeleid en geadviseerd wordt zodat gewicht verliezen verantwoord gebeurt en dat je ook daadwerkelijk je leefstijl aanpast, zodat je je gewicht behoud en het zogeheten  jojo-effect vermijd. Dus dat het een blijvend resultaat is! Daar doe je het tenslotte voor.

Bij mij krijgt u de mogelijkheid om u probleem te bespreken, waarna ik samen met u een plan opstel op het gebied van gewichtsbeheersing, voeding,  gezonde leefstijl en beweging. Ja inderdaad ook op het gebied van bewegen. Want het beste resultaat om gewicht te verliezen is om het voedingspatroon en je beweegpatroon aan te passen.

Aangezien ik ook fitness- en groepslesinstructrice ben kunt u gebruik ervan maken om  samen met mij te kijken waar u  interesse /mogelijkheden liggen  om te bewegen/ sporten. Zodat ik  naast een verantwoord voedingsprogramma,  u ook een onderbouwd en op maat bewegingsprogramma kan adviseren en aanbieden om sneller u doel te behalen.

Kortom  laat me  u helpen in de strijd tegen de kilo s’!  met als voordeel dat  we alles  onder een dak hebben onder begeleiding van een vertrouwenspersoon. Er zullen resultaten behaald worden, die men eigen niet voor mogelijk had geacht als men alleen de strijd tegen overgewicht moet aangaan.

De behandeling door een gewichtsconsulent wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk om dit zelf uit te zoeken.

Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie neem dan contact met me op.

(Een gewichtsconsulent behandelt geen cliënten die door een medische oorzaak of psychische oorzaak aan overgewicht lijden. Ook als er sprake is van extreem overgewicht zal de gewichtsconsulent dit niet doen. In dat geval zal hij of zij de cliënt doorverwijzen).

Ontwikkeling Phytalis | InFysio